Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szexi rocker csajok: Crucified Barbara

2010.11.04

crucified.jpgA lánybanda három szőkesége közül messziről kirí aranytorkú énekesnőjük a fekete hajzuhatagával. Mia Coldheart ha kiereszti a hangját, ott kő kövön nem marad. Igazi táncolós rock nótákat játszanak, a vad, pörgős számoktól, a lassú balladákig.

A zenekart 1998-ban alakította a gitáros Klara Force és a basszusgitáros, Ida Evileye, akik még az iskolában ismerkedtek meg. Majd a dobos, Nicki Wicked is csatlakozott hozzájuk. Ekkor még egy másik hölgy énekelt az együttesben. Mia Coldheart 2001-ben szállt be a bandába, és egészen 2003-ig a Crucified Barbara kvintettként működött. Azután meg kellett válniuk az énekesünktől. Egy jó ideig nem találtak megfelelő frontleányt, ezért Mia úgy döntött, hogy megpróbálkozik az énekléssel. Milyen jól tette!

A bemutatkozó albumuk 2005-ben jelent meg In Distortion We Trust címmel. Az elkövetkező években turné követett turnét, melyek során végigzenélték a lányok Európát és Ausztráliát. Olyan együttesekkel koncerteztek, mint a Motörhead, a Sepultura, az In Flames.

A második albumra pár évet várniuk kellett a rajongóknak, ugyanis 2009-ben jelent meg. De megérte, mert a Til Death Do Us Party-n is ütős dalok szerepelnek. Egy interjúban elárulta az énekesnő, hogy azt szereti a Crucified Barbara-ban, hogy itt mindenki érvényesülhet, a dalokat is együtt írják. Mindenki bedobja az ötleteit, és ebből születnek meg a dalok, amelyek róluk szólnak.

A második albumon néhány szám kemény és agresszív lett, a többi pedig a klasszikus rock és a glam stílusát idézi. Sokszor hasonlítgatják a lányokat a Megadeath-hez vagy a Metallica-hoz – a férfibandák női változatának tartják a szexi csajokat.

 

http://www.crucifiedbarbara.com/

http://www.youtube.com/watch?v=TrpphgJOQc8

 

                                                                                          Rácz Edina

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.