Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sci-fi

scifi.jpgFontosnak tartottuk létrehozni ezt a menüpontot is, mert nem hagyhattuk figyelmen kívül a téma hatalmas rajongótáborát. Annak, aki véletlenül tévedt ide, adunk egy rövid összegzést a tartalomról. Egyáltalán, mi az a sci-fi?

A sci-fi (az angol science fiction kifejezés rövidítése (jelentése: tudományos-fantasztikus); magyarul ejtsd: szci-fi, v. szki-fi) vagy más néven tudományos-fantasztikus mű olyan művészeti (irodalmi, film stb.) alkotás, mely legtöbbször valódi vagy képzeletbeli tudomány(ok)nak a társadalomra, vagy egyes egyénekre gyakorolt hatását mutatja be. Megnyilvánulási formája lehet könyv, képregény, festmény, televíziós sorozat, film, rajzfilm, játék, színdarab és egyéb média. Azt a spekulatív formát tekintjük science fictionnek, amely a jelenben lehetetlennek tudományos vagy pszeudotudományos eszközökkel a lehetséges látszatát adja. Emellett spekulációit a modern tudományos világkép felismerhető vonatkozásaival s annak alapján kell megvalósítania. (Forrás: Wikipédia)

 

Cikkek

A pillanat

2011.01.03

250px-bathory_erzsebet_portre.jpgA hajnal pírja átderengett a nehéz függönyök közötti réseken. Nem jól húzta össze az az átkozott szolgáló! Erzsébet csak feküdt az ágyban, és nézte az egyre megnyúló fénycsóvákat a szobában. Egy újabb nap. Egyedül.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Sci-fi | Hozzászólások: 0

A test börtönében

2010.11.29

1217157426_45.jpgIdáig csak arról beszéltünk, hogyan válhatott valaki vámpírrá, miután meglátogatta a halál angyala. De mi a helyzet az élőkkel? Ők sem voltak biztonságban a találgatások, mutogatások kereszttüzében, mert valamilyen okból mások voltak, mint az átlag népesség.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Sci-fi | Hozzászólások: 0

Por, ami nem lehet porrá

2010.11.22

1217972175_561.jpgA vérre szomjazó kísértet, aki képes fizikai megjelenésre, éjjelenként kiszáll a sírjából, s vadászatra indul. Valószínűleg ebből a feltevésből alakult ki az a szokás a régen, hogy a vámpír-gyanús hullákat kihantolták egy idő után, hogy megbizonyosodjanak arról, vajon embert vagy szörnyet temettek-e el.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Sci-fi | Hozzászólások: 0

Megtisztít vagy beszennyez?

2010.11.16

94440_2.jpgHa a vámpírokról beszélünk, rögtön az a szó jut eszünkbe, melynek hatalma van mind az élők, és mind a holtak fölött. Egy rejtélyes anyag, mely életet ad és elvesz: a vér. Olykor megbolondítja az embereket, és az öröklét titkát, a legyőzhetetlenséget látják benne. Sok nép áldozott vérrel, mert szent anyagként tisztelték, s a természet legkülönösebb alkotását látták benne, mely egyszerre félelemmel és gyönyörűséggel töltötte el őket. Ugyanakkor híd a túlvilág kapujához, lásd Odüsszeusz példáját, aki leszállt az alvilágba, de csak akkor beszélhetett a holtakkal, ha ittak az áldozati állat véréből.

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Sci-fi | Hozzászólások: 0

A potyautas a Halál

2010.11.01

dsc_0694_resize_resize.jpgKolléganőnk, Rácz Edina nagy Alien rajongó. Egy esős estén meglódult a fantáziája, majd ezt a művet tette le Szerkesztőségünk virtuális asztalára. Sokáig gondolkodtunk rajta, hogy a Sci-fi vagy az Irodalom kategóriába rakjuk-e, mert mindegyikben megállja a helyét. A Sci-fi mellet csak azért döntöttünk, hogy a gyengébb idegzetű Olvasóinkat megkíméljük Edina látomásaitól. Íme, az őrült motoros lány Alien fantazmagóriája.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Sci-fi | Fényképek: A potyautas a Halál | Hozzászólások: 1

Átkozott kiválasztottak

2010.11.01

vampire2.jpgA népi hiedelmek, az emberi félelem az ismeretlentől hívhatta életre azt a mitikus lényt, aki a halál csókját leheli áldozata nyakára, hogy aztán a vérétől újjászületve vándoroljon az éjszakában. Sápadt, izzó szemű szörnyeteg, aki nem tartozik sehová. Hosszú szemfogain megcsillan a holdfény, mielőtt áldozatába mélyesztené. A sötétség ölelésében lel nyugalomra, s nem hallani jöttét, mert gyorsasága leírhatatlan. Hiába ölt fizikai testet, nem vet árnyékot, és a tükör sem mutatja meg a kárhozottat.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Sci-fi | Hozzászólások: 0