Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Irodalom

konyvszep.jpgSzeretünk olvasni és jó könyvek alapján készült filmeket nézni. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet olyan művekre és íróikra, melyek értéket képviselnek számunkra, s nem csak figyelmünket kötik le arra a pár órára, míg kezünkben a könyvvel elfeledkezünk a világról, hanem mondanivalójuk, humoruk vagy kedvességük elkísér minket még sok-sok éven át. Hisszük: Olvasni jó!

 

Cikkek

Virtuális vonzás

2010.12.14

gantner2.jpgVágyakozás, szex, vágyakozás, még több szex. Talán így jellemezhetnénk röviden-tömören Gantner Ádám A lator című könyvét.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Irodalom | Hozzászólások: 0

Ikerversek

2010.11.29

elven_snow.jpg„Az érzéseknek minden moccanását, akárhonnan jő, be kell fogadni.” – írta Alma Mahler-Werfel. S milyen igaza van! Az érzelmek olyan szerteágazóak, mint egy fa ágai. Azonban a gyökerük ugyanott van. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Irodalom | Hozzászólások: 0

Metsző szenvedélyek

2010.11.16

eszter-hagyateka2.jpgIndulatok, melyeket lekötözött az idő ereje, de az a rég várt találkozás mindenkiben felszakítja a sebeket – jellemek, érzések „összecsapásának” színterei tárulnak a néző elé Márai Sándor, Eszter hagyatéka című regényéből készült filmben. Márai oly jellegzetes, éles mondatait, szófordulatait hallhatjuk vissza a színészek szájából, mely nélkül nem is lenne „igazi” a 2008-as alkotás.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Irodalom | Hozzászólások: 0

Régi könyvek újra felfedezése

2010.11.09

oriana-fallaci.jpgsimone.jpgKönyvek a nők helyzetéről. Olybá’ tűnik nekem, hogy nem sok minden változott az utóbbi 40-50 évben! Itt az ideje, hogy a változások észrevehetőbbek legyenek, s az egyenjogúság valóságossá váljon.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Irodalom | Hozzászólások: 0

Vérkönny - Mese és történelem

2010.11.02

marinakonyve.jpg"A vámpírmítoszok talán a legismertebb hiedelmek, mondhatni örökéletűek, átszövik a romantikus irodalmat, költészetet, Goethe, Byron, Tolsztoj, Gogol, Duma, Stoker és még sorolhatnám a klasszikusokat, akik műveikben említést tettek, vagy főszereplőként jelenítették meg a vámpírokat" - meséli nekünk Angeli Marina írónő, a Vérkönny című romantikus, fantasy regény megálmodója.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Irodalom | Hozzászólások: 3

Szex és titok - Keribredso tudja...

2010.11.01

borito.jpgCsajos sztori sok tanulsággal. A könyv Kerekes Linda – Keri – útkereséséről szól. A lány túl van sok csalódáson és kudarcon, belefáradt már a „pasizásba” és szingli létbe, végre társat szeretne maga mellé. Két barátnőjével szakadatlan keresik a megfejtést, hogyan lehetne megtalálni az igazit. Beiratkozik egy agykontroll-tanfolyamra, és eldönti, hogy ezentúl megpróbál mindent a pozitív gondolkodás jegyében tenni. Úgy tűnik, minden kívánsága valóra válik, ahogy alkalmazni kezdi az életében ezeket a „teremtő gondolatokat”, egyedül Balázsnál, a szomorú szemű, halk szavú művészléleknél látszik hiábavalónak minden optimizmus és „vuduzás”… Közben felbukkan a színen egy határozott szépfiú is... Hogy végül ki lesz a befutó, előbb-utóbb az is kiderül...

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Irodalom | Hozzászólások: 1

Minden másképp van

2010.10.30

marai_sandor.jpgAz emigránsnak, aki egy másik országba kényszerül, távol a hazájától, nem marad más, csak a mindennapos vágyódás, a kitartás erőfeszítése, majd a közönyösség nihilje. Márai Sándornak, aki 1948-ban indult el a hosszú vándorlások útján, végül San Diego-ba vezetett a sorsa. Ebben az idegen városban fejezték be életüket feleségével, Matzner Ilonával (Lola). Külön kis világukról, és az élet utolsó próbatételéről, a meghalásról szól Az emigránsMinden másképp van című film, mely Márai 1984-1989-es Naplója alapján készült. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Irodalom | Hozzászólások: 0