Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Helene Hadsell

2010.11.01

helene-portrait2.jpgBevallom, én akkor nem kezdtem el komolyan érdeklődni iránta. Valaki, aki mindent megnyert, még Domján doktor jópofa levitáció története ellenére sem keltette fel az érdeklődésem. De talán ismeritek hogy van ez. Vannak olyan dolgok, amik újra és újra szembejönnek. Innen hallod, ott látod és egyszer csak azt mondod: jó, utána nézek.

Na, így jártam én is Helennel. Egyesek szerint „csak” a szerencse kegyeltje, de, ha elolvasod csak egy könyvét is is, könnyedén rájöhetsz, picit több ez, mint szerencse. Inkább a „Titok”. Helen tökéletesen ura elméjének. Azért nyert meg mindent, mert tökéletesen tudatában van és éli is a teremtést. Tisztában van azzal, amit sokan csak „értenek”, de valójában mégsem: a valóságot mi magunk teremtjük.

A legtöbben ugye úgy gondolják, hogy az útszéli fűcsomó meg a felhők és egyéb „kiegészítők” nem része ennek a teremtésnek. Úgy gondolják, van az életünk és akkor ezt-azt szépen beleteremthetünk… Amire vágyunk, amit szeretnénk. Hát nem. Azt is beleteremtjük, amit szeretnénk meg azt is, amit nem. Mert ugye a nagy törvényszerűség nem nagyon ismeri a nem szócskát, sokkal inkább az energiát.

De térjünk vissza Helene-re! Engem ez a személy azért nyűgözött le ennyire, mert ilyen sikeres programozást és tudatos teremtést egy egész életen át ritkán látni. Ez a hölgy minden egyes alkalommal tudta mit akar és kitartóan azt a dolgot akarta. Nem adta fel félúton, nem akarta hol ezt, hol azt. Mindig egy valamit (akár egyszerre többet, csak de csak azokat és kitartóan) akart. És mindig megkapta! Ha a harmadik díjat akarta, azt nyerte, ha az elsőt azt. Gondoljátok, hogy ez véletlen? Én részemről nem hiszek a véletlenekben. Hiszek viszont a pozitív gondolkodás erejében, az elme teremtő hatalmában és a vonzás törvényében.

Az alábbiakban igyekszem Helene néhány elvét megosztani veletek. Kezdve az alappal: „nem létezik kudarc, csak késlekedő siker”. Sokan buknak itt el. A kudarcot nemhogy negatívan fogják fel, de egyenesen véglegesnek veszik. Pedig elárulom, azok az emberek, akik olybá tűnik mindent elértek, pontosan abban különböznek a többitől, hogy életükben sohasem adták fel. A kudarc számukra mindig csak egy jelzés értékű átmeneti nehézség volt.

Egy picit idézem a „Titok” könyvet, ez az, amit általában ismer mindenki. Kérj! Higgy! Fogadj! És persze ne kételkedj! Valahogy így szól, az , ahogy a „Titok” működtetéséről szólnak, igaz? Na akkor írom a Helene-féle változatot: Ő abban látja a nyerés 3 titkát, hogy „1. Eldöntöd mire vágysz, mit akarsz. 2. Elképzeled, hogy elérted.3. Tudod, hogy a Tiéd lesz.” Érdekes, nem? Egy picit más, szerintem mégis sokkal konkrétabb. Ha tudod valamiről, hogy a tiéd lesz, az is egyfajta hit. Méghozzá a legszilárdabb. Sokkal szilárdabb, mint a vágy, ami szintén egyfajta hit. Azért szerintem ez egy picit más megvilágításba helyezi a dolgokat.

És hogy működik-e? Helene Hadsell számtalan tárgynyereményt, pénzt, utazásokat, a saját házát is nyereményjátékon nyerte. De, ha azt gondoljátok „csak” ennyi, akkor elmondom azt is, volt egy nagyon komoly autóbalesete, amikor a tudatossága mentette meg az életét. Egyéb sérülései mellett, gyakorlatilag szétroncsolódott az arca. Végig sikeresen alkalmazta az agykontrollt, először elállította tudata segítségével a vérzését, aztán pedig a kórházban töltött idő alatt, a műtétei után, egyetlen egyszer sem kért fájdalomcsillapítót, ugyanis átprogramozta elméjében a fájdalomérzést jó érzéssé. Ha pedig azt hiszitek, hogy ez a nő mindent megkapott, még azt is elmesélem róla, hogy saját családtagjain kívül, számos embert segített nyeréshez és még többet támogat az általa létrehozott alapítvány segítségével. Vagyis nem csak fogadni, de bizony adni is képes.

Én bizony követendő példát látok benne és abban a pozitív életszemléletben, amit ez a hölgy magáénak vall. Nem ismeri a kudarcot, nem ismeri a nemet és nem ismeri a kételyeket. Zárásként néhány nagyon hasznos gondolat tőle:
„Fetrenghet valaki önsajnálatban, élhet született vesztesként, de gondolkozz el: ki tartja őt abban az állapotban? Önmaga!”
„A közérzet csak hozzáállás kérdése.”

„A szerencsédet te magad hozod létre a pozitív hozzáállásoddal.”

„Minél tudatosabb és pozitívabb vagy, annál hatékonyabb is!”

„Az emberek többsége sohasem járja végig a céljához vezető utat. Idő közben valami másra támad gusztusuk.”

(Forrás: www.thesecret.hu)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nekem is sikerült

(Kriszta, 2010.11.10 14:10)

Olvastam a könyvét a hölgynek és agykontrollt is végeztem. Nyertem már párszor kisebb pénzösszegeket, de egyszer egy utazást is. :) Működik! A nő egy zseni!